Pamukkale Turizm


Pamukkale hepimizin bildiği gibi coğrafi açıdan harika olan traventerlere sahiptir.Bu traventerler coğrafyanın Pamukkale'ye bir armağanıdır.Bölgede yer altındaki mineralli suların farklı gazlarlar tepkimesi ile birlikte yer yüzüne çıkması sonucunda oluşan beyaz görünümlü yapıdır.

Bu beyaz görünümli yapı görenleri gerçekten büyüleyen bir özelliğe sahiptir.Bulunduğu tepeyi sanki kar yağmış gibi beyazlatıp iç bölgeden çıkan sularla ısıtmaktadır.

Buralarda çıkan sular kaplıca suyu özelliği taşıdğı için bir çok turist yılın farklı zamanlarında buraya gelerek bu suda yüzerler sadece yerli değil aynı zamanda bölgede yabancı turistlerde çoğunluktadır.

Pamukkale'de turizm oldukça ön plana çıkmıştır.Bölgeyi ziyaret eden bir çok insan dünyanın farklı yerlerinde böyle bir güzellik görmediklerini söylerler.

Ayrıca Pamukkale bu güzelliğini kullanarak maddi gelirde elde etmektedir.Her yıl , her mevsim bölgeye gelen turistlere çeşitli hizmetler pazarlayan işletmeler bu hizmetleri sayesinde önemli bir ekonomik gelir elde eder.

Ülkemizin ekonomik durumunu göz önünde bulundurduğumuzda Pamukkale turizminin nasıl önemli olduğunu anlamak hiçte zor değil.

0 yorum:

Yorum Gönder