Pamukkale Ekonomi


Pamukkale yılın her döneminde oldukça ilgi çeken bir tatil böglesidir.Bölgenin yılın bölgesinde ilgi görmesinin nedeni ise böglede bulunan traventerlerdir.Pamukkale'de bulunan bu traventerler oldukça ilginç görünüme sahiptir.Sanki kar yağmış görünümü veren bu traventerler sayesinde bölge iyi bir ekonomik faaliyet kazanmıştır.

Bölgeye gelen tatil severler bir çok ihtiyacını burada gidermek zorundadır.Bu ihtiyaçları burada gidermesi bölgeye iyi bir para bırakmasına neden olmuştur.Pamukkale'de ekonomi tarım ve turizme dayalıdır.Turizm bölgenin en önemli gelir kaynağıdır.
Bölgeye her yıl bir çok turistin gelmesi halk buradaki hizmet faaliyetlerinde görev alma fırsatı doğurmuştur.Pamukkale'de her dönem otellerde bir çok tatil sever konaklamaktadır.

Bu otellerde hizmetlilerini doğal olarak bölgeden karşılamaktadır.Bu otellerde çalışma imkanı bölgedeki yerel halka önemli bir gelir kaynağı oluşturmuştur.

Ayrıca bölgede yapılan tarım faaliyetleride önemli bir ekonomik gelir sağlar.Bölge'de kısmen Akdeniz ikliminin de etkisi olması tarımda farklı bitki ve meyvelerin yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder