Pamukkale Gezilecek Yerler


Pamukkale'de gezilecek yerler aka gelince ilk önce Pamukkale traverterleri akla gelir Pamukkaleye giden herkes mutlaka traverterleriziyaret etmelidir.Bu traverterlerin ziyaret edilmesinin en büyük nedeni ülkemizde bu yapının eşi benzerinin olmamasıdır.
Pamukkale travertellerinin özelliklerinden biri ise şifalı suların bulunması buradaki şifalı sular hastalıklara faydalıgelmektedir.
Ayrıca bölgedeki kaplıcalarda mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.Pamukkale yer altı suları açısından zenginolduğu için doğal olarakta kaplıcalar bölgede etkili biçimde yer almaktadır.Bu kaplıcalar aynı Pamukkale traverterleri gibihastalıklara şifa sağlamaktadır.
Ayrıca bölgenin önemli bir tarihi geçmişi bulunmaktadır.Bu yüzden sakın Pamukkale müzelerini gezmeden tatilinizi noktalamayıneski zamanda bölgede yaşayan uygarlıklara ait kalıntıların sergilendiği Hierapolis müzesi sizlere güzel yapılar sergileyecektir.
Ayrıca bölgenin yaklaşık 20 km uzağında yer alan Hierapolis antik kentinide gezmelisiniz.Bu kent zamanında kutsal kentolarak bilinmektedir bu yüzden kentte bir çok kilise ve dine dayalı yapı bulunmaktadır.
Pamukkale'nin bir diğer önemli yapısı ise Apollon Tapınağıdır. Bu eski tapınakta dini bir geçmişe sahiptir bölge yaşayan insanlarbu tapınakta Kybele rahibinin burada yaşadığını ve aynı zamanda mağaradaki zehirli gazdan etkilendiğini söylemektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder