Pamukkale Müzeleri


Pamukkale'de her ne kadar beyaz traventerler ünlü olsada bölgenin müzeleride büyük bir öneme sahiptir.Bölge daha önce bir çokuygarlığa tanıklık ettiği için bölgede bir çok kalıntılar bulunmaktadır.Bu kalıntılarda bölgedeki çeşitli müzelerde sergilenmektedir.
Pamukkalenin müzelerinden bahsedecek olursak bölgede Hierapolis müzesi dikkat çekmektedir.Bu müze zamanında Roma'nın en büyükhamamı olarak nitelendirilmektedir.Romalılar bu bölgede yaşadıkları tarihte birçok kalıntı bırakmışlardır ancak ülkemiz bueserlere ve kalıntılara pek önem vermemiştir o yüzdün ancak 1980'li yıllarda bu bölgelerde müzeler açılmy başladı ve bu RomaHamamı'da Hierapolis antik kentinin adını alarak müze olarak kullanılmaya başlandı.
Bu müzede bölgeki çeşitli yörelerden getirilen kalıntılar bulunmaktadır ve ayrıca bölgeki Beycesultan Höyüğünden gelen eserlermüzenin önemli derecedeki büyüklüğünü oluşturur.
Bu müze Lahitler Heykeller , Küçük Eserler ve Tiyatro salonu olarak 3 bölümde kategorilenmiştir.
Lahitler ve Heykeller müzesinde : Bölgeden çıkarılan eski uygarlıklara ait bazı Lahit ve Heykeller sergilenmektedir.
Küçük Eserler Müzesinde : Pamukkale bölgesinde daha önce bir çok uygarlık yaşamıştı bu uygarlıklar arasında güçlü olan uygarlıklardave onlara göre daha güçsüz olan uygarlıklar bulunuyordu. Bu uygarlıkların hepsinden irili ufaklı eserler günümüze kadar gelmiştirve bu eserler Hierapolis müzesinde sergilenmektedir.
Tiyatro Salonu : Tiyatro salonıunda ise Hierapolis tiyatrosunda bulunan kabartlar ve Tiyatrodan günümüze kadar gelen bazı eserlersergilenmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder