Pamukkale Traverterleri


Pamukkale traverterleri Pamukkale'yi Pamukkale yapan en büyük özelliktir.Bölgenin turistler tarafından en çok dikkat çekenyeride bu trverterlerdir.
Traverterlerin Oluşumu
Pamukkale traverterlleri volkanik tabakada ısınan sıcak suların bir depren volkanik patlama gibi bir nedenden dolayı yeryüzüneçıktığı yerde meydana çıkan gazların oluşturduğu beyaz renkleri bir oluşumdur.
Ayrıca Pamukkale Unesco'nun korunması gereken doğal yapılar listesindede yer almaktadır.Pamukkale traverterleri kaplıca özelliğitaşımaktadır ve bu travertelde bulunan sular şifalı olarak nitelendirilmektedir.
Bu suların sindirim sistemi hastalıklarını ve bazı enfoksiyon hastalıklarına iyi geldiğide bilimsel olarak bilinen bilgilerdir.
Pamukkale traverterllerindeki suların bir çok hastalığın düzelmesine sebep olmasının nedeni ise suyunda bulunan onca mineralve suyunun sıcaklığıdır.Suyun sıcaklığı 33-36 derece olarak değişmektedir ve pH değeri de 5 - 6 aralığındadır pH değerininbu derecede olmasının sebebi ise yer altında gelen suların içindeki minerallerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder